aku nak share ngn korang resepi wat daging bakar yang sempoi..xyah bakar tapi rasa cam bakar tau..
Bahan2:
Daging 1 kilo
5 cawan air
Kicap manis
Garam
2 cawan minyak(utk menggoreng)
Cara2:
1. potong daging tadi kepada 2(panjang dan besar)
2. didihkan 5 cawan air + 1 sudu garam
3. rebus daging tadi selama setengah jam
3. lepas tu angkat daging(biarkan sejuk)/toskan
4. lumurkan daging tadi dengan kicap
5. goreng dengan api perlahan
6. angkat dan potong nipis2 seperti di dalam gambar.
p/s: air rebusan daging td jgn dibuang boleh dibuat nasi daging
resepi nasi daging di sini
Bahan2:
Daging 1 kilo
5 cawan air
Kicap manis
Garam
2 cawan minyak(utk menggoreng)
Cara2:
1. potong daging tadi kepada 2(panjang dan besar)
2. didihkan 5 cawan air + 1 sudu garam
3. rebus daging tadi selama setengah jam
3. lepas tu angkat daging(biarkan sejuk)/toskan
4. lumurkan daging tadi dengan kicap
5. goreng dengan api perlahan
6. angkat dan potong nipis2 seperti di dalam gambar.
p/s: air rebusan daging td jgn dibuang boleh dibuat nasi daging
resepi nasi daging di sini
No comments:
Post a Comment