Bahan
2 cwn gula
2 cwn air di masak utk gula hangus
2 cwn air di masak utk gula hangus
2 cwn gandum
2 s/t baking powder di ayak bersama
2 s/t soda bikarbonat
2 s/t baking powder di ayak bersama
2 s/t soda bikarbonat
2 s/b margerin dicairkan
6 biji telur pukul kembang
1/2 cwn susu pekat manis..
Cara2
1. Mula2 cairkan/ hanguskan gula (keperangan), kemudian masukkan air di biarkan sejuk
2. pukul telur sehingga kembang
3. masukkan susu pekat dan margerin seterusnya di putar lagi
4. masukkan tepung gandum dan putar sekejap.
5. masukkan gula hangus dan putar.
6. Akhir sekali tapis adunan dalam loyang
7. Tuang ke dalam loyang dan kukus 1 jam atau bakar 45 minit..
2. pukul telur sehingga kembang
3. masukkan susu pekat dan margerin seterusnya di putar lagi
4. masukkan tepung gandum dan putar sekejap.
5. masukkan gula hangus dan putar.
6. Akhir sekali tapis adunan dalam loyang
7. Tuang ke dalam loyang dan kukus 1 jam atau bakar 45 minit..
No comments:
Post a Comment